65 van 180 items
asset by WebDog

Gunter Damisch - deel van het geheel

  • groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • datum opties: Donderdagen en vrijdagen 9.15-10.15 10.45-11.45 Vanaf 12.15 uur in overleg met school/ afhankelijk van schooltijden.
  • duur: 1 uur, 25 minuten rondleiding, 35 minuten creatieve workshop
  • genre: Beeldend
  • locatie:Kunstlocatie Würth
  • gezelschap:

De Verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en bevat inmiddels meer dan 18.000 kunstwerken: schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek. Hiervan zijn 1.500 kunstwerken gemaakt door Oostenrijkse kunstenaars en deze behoren tot de meest omvangrijke collectie Oostenrijkse kunst in een privéverzameling buiten Oostenrijk. 

Gunter Damisch werd geboren in 1958 in Steyr en stierf veel te vroeg op 30 april 2016 in Wenen. Hij was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst in Oostenrijk. 
Kunstlocatie Würth toont in de tentoonstelling ‘Gunter Damisch - deel van het geheel’ bijna 50 kunstwerken van hem. Een selectie van schilderijen, aquarellen, tekeningen en sculpturen, bieden een inzage in  het oeuvre en de wereld van de Oostenrijkse kunstenaar van de laatste 30 jaar. 
 
Gunter Damisch neemt ons mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis, naar een micro / macro-wereld waarin hij ons microscopische kleine vormen, deeltjes en figuurtjes laat zien van de natuur, mens, landschap, wereld en kosmos, uitvergroot in zijn kunstwerken. 
Het krioelt, beweegt, draait en slingert in zijn prachtige kleurrijke kunstwerken.
 
Na de rondleiding door de tentoonstelling ‘Gunter Damisch – deel van het geheel’(ca. 20 min.) gaan de leerlingen aan de slag in het educatielokaal onder begeleiding van het educatieteam van Kunstlocatie Würth (ca. 40 min). Alles wat de leerlingen hebben gezien, ontdekt en beleefd door het kijken naar de schilderijen en beeldhouwwerken gaan ze op een creatieve manier omzetten tijdens de workshop. 
Ze mogen werken in de stijl van Gunter Damisch! 
 
De workshop is geschikt voor zowel de allerjongste als de oudere leerlingen uit het regulier én speciaal onderwijs (*op aanvraag op maat aangeboden).
 
Kunstlocatie Würth streeft ernaar om leerlingen andere materialen aan te bieden dan regulier wordt gebruikt op scholen. Bij deze creatieve workshop werken leerlingen met kwalitatief hoogstaande aquarelpotloden.
 
Materialen: aquarelkleurpotlood,  grijs  en  gekleurd A4 papier  

 

MEER INFO EN RESERVEREN: Brigitte Hoppenbrouwers
TELEFOON: 073-6291552
 

 

 


© 2020 - Babel