70 van 180 items
asset by WebDog
Inschrijven niet meer mogelijk

Hip Hop Hoera The Remix

Don't Hit Mama i.s.m. Frontaal

  • groep: 1, 2, 3, 4
  • datum opties: ma 3, di 4 en wo 5 feb 2020
  • duur: 55 minuten
  • genre: lila
  • lesmateriaal: nog niet bekend
  • max. leerlingen: 175
  • locatie:Perron-3
  • gezelschap: Don't Hit Mama i.s.m. Frontaal

Na het grote succes van het humoristische Hip Hop Hoera! komt het Amsterdamse danstheater Don’t Hit Mama nu met de opvolger: Hip Hop Hoera The Remix.

 

Wie ben ik en wie is die ander? Als jij mij duwt, duw ik jou. Of zullen we samen… Een voorstelling over jezelf zijn, anders zijn en met elkaar zijn. Hip Hop Hoera The Remix gaat terug naar de eerste hiphop muziekontdekkingen en de aantrekkelijke, sociale waarden van de bijbehorende cultuur. Drie fenomenale urban dansers, kleurrijke animaties en originele interactievormen zorgen dat kinderen vol overgave meegaan in deze krachtige, speelse

voorstelling.
 

“Het gevoel voor community staat onder druk. Daarom vind ik het belangrijk om juist kinderen ervan bewust te maken dat je samen sterker staat”, aldus de jonge choreografe Honey Eavis.

 

www.donthitmama.nl

Choreografie en dans

Honey Eavis i.s.m. de dansers

 

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT

Twee heilige vuistregels
Zorg ervoor dat je met de kinderen tijdig aanwezig bent, minimaal vijf minuten voor aanvang. Na aanvang van de voorstelling kan niemand meer in de zaal worden toegelaten.

Als je merkt dat leerlingen het verloop van de voorstelling verstoren, grijp dan in. Zorg ervoor dat je in de theaterruimte goed overzicht over al je leerlingen hebt – en houdt. Ook tijdens de voorstelling blijf je, als leerkracht, pedagogisch verantwoordelijk. Is er sprake van meer dan drie begeleiders per groep bij voorstellingen (bijv. meer ouders)? Neem dan vooraf contact met ons op; wij laten weten of dat mogelijk is.

Busreis
Vanuit Bureau Babel wordt in principe voor de groepen 1 t/m 6 gratis busvervoer verzorgd. Zoals bekend zijn scholen zelf verantwoordelijk voor het vervoer van groep 7 en 8. Wel is voor deze groepen extra busvervoer met BBA-Tours tegen Babel-tarief mogelijk. Informeer bij ons naar de condities. Ouders die leerlingen naar een voorstelling in de Verkadefabriek brengen, dienen er rekening mee te houden dat de kinderen – in verband met de veiligheid – uitsluitend op het parkeerterrein kunnen uitstappen. Met het kaartje dat je bij de slagboom ontvangt, kun je binnen 20 minuten gratis weer uitrijden. Bureau Babel vergoedt geen parkeergelden.

Controleer het leerlingenaantal in de herinneringsbrief. Klopt dit niet? Geef dat dan aan ons door. Het aantal is immers afgestemd op de zaalcapaciteit, de maximum hoeveelheid toegestane toeschouwers en het busvervoer.

De bus vertrekt op het afgesproken tijdstip. Zorg dat je dan met de kinderen klaarstaat. Staat de bus niet op de afgesproken tijd bij school? Neem dan direct contact op met Bureau Babel: 073-6100667

Willen er ouders mee naar de voorstelling? Neem vooraf contact op met Bureau Babel, wij laten je weten of dat mogelijk is.

Wees op tijd. Zorg dat je minimaal vijf minuten vóór aanvang met je klas klaarstaat bij de zaal. Als de voorstelling eenmaal is begonnen, kun je er namelijk niet meer in.

Er zijn altijd begeleiders van het theater en/of Bureau Babel aanwezig. Zij geven aan wanneer de kinderen de zaal in mogen. Laat ze in groepjes binnengaan en op de aangewezen plaatsen zitten. Verlaat na de voorstelling de tribune rij voor rij.

Ga tussen je leerlingen in zitten. Zo kun je ze makkelijker aanspreken als ze zich niet aan de spelregels houden. Grijp ook in als het gedrag storend is voor de acteurs en/of andere leerlingen.

Annulering
Bij annulering zijn wij dan ook genoodzaakt om een gedeelte van de daadwerkelijke kosten (minimaal € 12,50 per leerling) aan de school door te berekenen.

Voor overige informatie verwijzen we je naar de startpagina van de schoolvoorstellingen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORAF

WAT KUN JE IN DE KLAS DOEN, VOORAFGAAND AAN HET THEATERBEZOEK?

Een goede voorbereiding op de voorstelling is essentieel. De voorstellingen zijn in die zin een ‘halfproduct’. De praktijk leert dat kinderen voor het volle pond kunnen genieten als ze weten wat hen te wachten staat. Bij veel voorstellingen wordt lesmateriaal ontwikkeld. Wij adviseren je om van dit materiaal gebruik te maken. Zoals boven beschreven heeft de school de verantwoordelijkheid voor een goede inroostering in het schoolprogramma. Ook rondom de voorstelling dient tijd ingeroosterd te worden voor voorbereiding en nabespreking.

Maak je leerlingen nieuwsgierig! Zorg dat het theaterbezoek bij ze gaat leven.
Leg uit wat een theater of schouwburg is en waar jullie naar gaan kijken: een film, een dans-, muziek- of theatervoorstelling. Maak het beeldend. Vaak weten jongelingen niet goed wat ze kunnen verwachten, dit resulteert in zenuwen en dat resulteert dan weer in een boel bombarie. Dit terwijl kinderen juist enorm openstaan voor nieuwe ervaringen.

Vertel iets over de voorstelling (maar niet te veel natuurlijk, om het spannend en verrassend te houden). Laat foto’s zien, bespreek de titel, laat je leerlingen bedenken waarover het zou kunnen gaan. Bureau Babel kan je daarvoor vaak (educatief) materiaal aanreiken. Als bij een voorstelling een uitgebreide inleiding nodig is, staat dit in het lesmateriaal vermeld.

Geef eventueel een opdracht mee voor tijdens de voorstelling, zo krijgen leerlingen al een idee waar ze op kunnen letten. Bijvoorbeeld: ‘kijk eens welk karakter of personage je het meeste aanspreekt en waarom.’ Of: ‘onthoud een moment dat indruk op je maakt.’

Neem de ‘spelregels voor theaterbezoek’ aandachtig door. Vertel je leerlingen vooraf wat ze wel en niet mogen tijdens de voorstelling. Op deze manier kunnen we straks allemaal – spelers en publiek – van een fijne voorstelling genieten.

Attendeer ze op de afspraken die, behalve in de klas, ook in het theater gelden. Dus: geen mobieltjes en oordopjes, jassen en tassen aan de kapstok of in de hoek, geen foto’s maken, niet eten of drinken.

NA DE VOORSTELLING

Veel voorstellingen hebben even de tijd nodig om te bezinken. Neem die tijd en plan een moment om de indrukken met elkaar te bespreken. Dit vergroot het kijkplezier en het inzicht. In het lesmateriaal vind je vaak tips of aanwijzingen voor zo'n nabespreking.

Wij zijn benieuwd naar je reactie en die van de kinderen. We vragen je daarom na afloop van de voorstelling het evaluatieformulier in te vullen via onze website. De evaluaties gebruiken wij om ons schoolvoorstellingenaanbod af te stemmen op de wensen van de scholen én, waar nodig, te bespreken met de gezelschappen.

Voor meer scholing over en verdieping van het schoolvoorstellingenaabod organiseert Bureau Babel regelmatig een 'Theaterroute voor docenten'. Belangstelling? Neem contact op met Jane van de Lest of Ine van de Ven.

Reacties op het programma
Dit aanbod hebben we met zorg samengesteld en geselecteerd. Als je bij inschrijving behoefte hebt aan een persoonlijke toelichting op een van de programmaonderdelen, neem dan gerust contact op. Ook voor overige vragen of informatie zijn wij je graag van dienst!

 

SPELREGELS THEATERBEZOEK

Het theater is een magische plek. Een ruimte waar alle verhalen en bedenksels uitkomen en werkelijkheid worden. Deze voorstelling kan zowel in een heus theater afspelen, ofwel bij jullie op school komen. Je zit hoe dan ook in een zaal, en je laat je verwonderen, meeslepen naar een andere wereld, eentje waar alles mogelijk is.

Om deze wereld te kunnen creëren hebben makers en artiesten vrijheid nodig, en die vergt opperste concentratie. Ze zitten deze keer namelijk niet achter een televisiescherm verstopt, maar zijn aanwezig in dezelfde ruimte als jij en ik. Daar moet dus rekening mee gehouden worden.

Of je nu een voetbalwedstrijd, de bioscoop of het ziekenhuis bezoekt, elke plek heeft zo zijn eigen spelregels. Dat geldt ook voor het theater. Veel kinderen zijn niet bekend met die theaterspelregels, dus is het belangrijk dat je ze vooraf in de klas doorneemt. De Theatercode helpt daarbij, met de spelregels en gedragscodes maar ook praktische en organisatorische afspraken rondom het theaterbezoek.

Via onderstaande link kun je de pdf met spelregels voor theaterbezoek downloaden. We vragen leerkrachten deze vóór elk theaterbezoek klassikaal door te nemen.

Groep 7 en 8 kun je ook doorverwijzen naar de animatiefilmpjes theater en museum, met in de hoofdrol Shakespeare en Mona Lisa...

//webdog.babeldenbosch.nl/images/animatie.jpg

© 2020 - Babel